Sneakerjagers - online marketing

De grootste affiliate webshop van Nederland

Als je een schoen zoekt ben je bij Sneakerjagers aan het juiste adres. Met hun zoekmachine platform voor sneakers spreken zij een miljoenenpubliek aan. Ze runnen een website en een app, waarmee gebruikers het door hen gewenste model sneaker kunnen vinden. Met hun eigen content werden ze op social media en organisch al goed gevonden in Nederland. Sneakerjagers heeft mij gevraagd hoe zij de Duitse markt het beste kunnen betreden.

Met de lancering van een Google Search en Shopping campagne in Duitsland en CSS campagne in Nederland zorgde ik voor een flinke omzetstijging in Q4 2021. 

Klant
Sneakerjagers

Diensten geleverd
Online marketing

Het proces

Ik geloof erg in co-creatie. Deze werk- en denkwijze heb ik ook toegepast bij Sneakerjagers. Zo werk ik nauw samen met de klant en de Google shopping specialist. We bepaalden met elkaar de ad-strategie en de in te zetten advertenties.

De uitdaging

Sneakerjagers had geen duidelijk streefdoel: ze wisten niet hoeveel ze wilden of konden groeien. Dit hebben wij aangescherpt: op basis van mijn ervaring met andere webshops heb ik een ROAS doel gesteld. Aan mij de uitdaging om dit waar te maken.

Geinteresseerd?

Zoek je een manier om je merk te schalen. Of ben je opzoek naar een nieuwe of verbeterde website? Neem gerust contact met mij op zodat we een geheel vrijblijvende belafspraak kunnen inplannen.

De aanpak

Om ons ROAS doel te halen, hebben we een Google Search campagne en een Google Shopping campagne opgezet. Met de Google Search campagne bereikten we ook ‘upper-funnel’ zoekwoorden. Het gaat dan om klanten die zich nog aan het oriënteren zijn. Daarnaast optimaliseerden we de Google Shopping campagne op directe sales. Door de bestsellers te identificeren en daar de focus naar te verleggen, konden we snel resultaat behalen. Als laatste hebben we biedstrategie testen uitgevoerd met de shopping ads om de ROAS, oftewel Return On Ad Spend, te verbeteren.

Het resultaat

Hard work payed off! En hoe: de omzet van Sneakerjagers in Duitsland is binnen 3 maanden maar liefst verdrievoudigd terwijl de kosten gezond groeien. Ook is het aantal klikken verdubbeld. Daarmee overtroffen we de ROAS doelstellingen. De goede resultaten smaakten naar meer. Sneakerjagers heeft vertrouwen in mijn diensten uitgesproken en de samenwerking doorgezet in 2022. De ambitie om samen nog verder te groeien is hoog. 

Voor mij is deze samenwerking weer een bewijs dat het doorlopend testen en optimaliseren van SEA campagnes een mooi middel is om je bedrijf te laten groeien.