Stichting Félice - webdesign

Een waardevolle herinnering

Stichting Félice maakt een verdrietig afscheid een beetje mooier. De stichting helpt ouders die geconfronteerd worden met het verlies van hun jonge kindje. Iets dat mij persoonlijk aan het hart gaat. Met aandacht, ondersteuning, tips en bijzondere extraatjes helpt de stichting ouders tijdens en na deze bijzondere periode. Stichting Félice heeft mij gevraagd een nieuw platform te ontwikkelen. Het vertellen van de verhalen binnen en buiten de organisatie, het integreren van de vele functionaliteiten en het toevoegen van een webshop was een belangrijk onderdeel van het nieuw te bouwen platform.

Klant
Stichting Félice

Diensten geleverd
Webdesign
Webshop ontwikkeling
Custom plugins

Bekijk het resultaat →

De Vraag

Om een volgende stap te zetten in hun digitale profesionalisering, kwam de vraag om een nieuwe website te ontwikkelen. Belangrijk hierbij waren een toekomstbestendige technische opzet, gebruiksvriendelijk CMS, hoog securityniveau, naadloze integraties met third-party plugins, een custom omgevingen een update van het design.

Het proces

Mooie dingen maken we samen. Co-creatie noem ik dat. Ik werkte dan ook nauw samen met de oprichter en vrijwilligers van Stichting Félice. De kick-off van dit project begon, net als altijd, met een brainstormsessie. Tijdens deze sessie legden we samen de doelen en opbouw van de website en het traject vast. 

We hebben het project in verschillende stappen verdeeld, waar ik steeds gezamenlijk met Stichting Félice aan werkte.

De uitdaging

Vanaf het begin was ik nauw betrokken bij hetgeen Stichting Félice voor staat. Uit ervaring weet ik wat er komt kijken bij een afscheid van een jong kindje. Ik was dan ook vanaf het begin nauw betrokken bij hetgeen Stichting Félice voor staat en wilde een succes maken van hun nieuwe website.

De website is technisch gerealiseerd op basis van moderne technologieën en een gebruiksvriendelijk CMS voor de contentbeheerders van Stichting Félice. De website is uiteraard geen losstaand onderdeel, maar naadloos gekoppeld met andere systemen via API’s en custom plugins.

Geinteresseerd?

Zoek je een manier om je merk te schalen. Of ben je opzoek naar een nieuwe of verbeterde website? Neem gerust contact met mij op zodat we een geheel vrijblijvende belafspraak kunnen inplannen.

De aanpak

De samenwerking met Stichting Félice bewijst dat je niet direct tonnen aan budget nodig hebt om een nieuwe website te lanceren. Door eerst een eenvoudige website laten ontwikkelen kon ik Stichting Félice helpen ouders en donateurs te overtuigen van het belang van de stichting. In de volgende stappen konden we samen de website steeds een stukje verder uitbouwen. Op deze manier kon ik in elke stap van het proces meegroeien.

Klaar voor de toekomst

Stichting Félice heeft met de nieuwe website een nieuwe en professionele online identiteit. Dankzij het gebruik van WordPress CMS kan de website altijd doorontwikkeld worden.

Nieuwe features, koppelingen met andere systemen of bijvoorbeeld een website redesign kunnen doorgevoerd worden zonder dat de website opnieuw gebouwd hoeft te worden. Stichting Félice kan zich dus blijven aanpassen aan nieuwe digitale ontwikkelingen en veranderende behoeftes van ouders en donateurs.